Ombre powder brow

Ombre powder brow

Wie denkt aan permanente make-up denkt al snel aan de donkere, dunne, harde, en soms zelfs blauwe of rode permanente wenkbrauwen uit de jaren ‘90. De huidige trend is exact het tegenovergestelde. Natuurlijk ogende, full looking brows worden vandaag de dag gecreëerd met de schaduwtechniek ombre powder brows.

Een Powder brow behandeling bestaat altijd uit twee behandelingen: een rough draft en een perfection session.

1e behandeling - Rough draft

2,5 - 3 uur

De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Het pigment verliest binnen een maand +/- 50% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten.

2e behandeling - Perfection session

1,5 - 2 uur

6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden en kan het pigment intenser worden gemaakt. De nabehandeling geeft minder pigmentafstoot, er zit namelijk al een basis in de huid.

Ombre Powder brows - €345,-

Inclusief epileren en nabhenadeling

Extra naBehandeling

Elke Powder Brow behandeling is altijd inclusief 1 nabehandeling. Over het algemeen geeft dit voldoende pigmentdekking. Vooraf is echter niet te voorspellen of de huid (of een deel van de huid) het pigment vasthoudt of afstoot. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat een extra nabehandeling nodig is. Bijvoorbeeld wanneer:

 • Er sprake is van een slechte inkapseling van pigment in de huid.
 • Er een zichtbaar of onzichtbaar litteken in de huid zit.
 • De klant tijdens de eerste nabehandeling toch nog correcties aan wil brengen in bijvoorbeeld de vorm, grootte, kleur of intensiteit.
 • De nazorg/hygiëne regels niet voldoende zijn nageleefd of er gekrabd is aan de korstjes.

In deze gevallen is het mogelijk een extra nabehandeling (binnen 2 maanden) in te plannen. 

Extra nabehandeling - €50,-

Binnen 2 maanden

Touch up's

Na verloop van tijd zal het pigment door natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem, schuring, wrijving en UV-licht geleidelijk vervagen. De houdbaarheid is afhankelijk van de toegepaste techniek en kan per persoon en huidtype verschillen. Over het algemeen geldt dat een dikke huid en/of een vet huidtype pigment eerder afstoot en een droge en/of dunne huid pigment langer vasthoudt.

Om de aangebrachte Powder Brow strak en crisp te houden, is het raadzaam na gemiddeld 1,5 jaar een touch up behandeling te ondergaan. Een touch-up is enkel beschikbaar voor bestaande klanten die hun eerste Powder Brow behandeling bij Beauty Clinic Haarlem hebben ondergaan en bestaat uit één behandeling.

Touch up binnen 1 jaar - €125,-

Touch up binnen 1,5 jaar - €150,-

Touch up binnen 2 jaar - €175,-

Voortekenen ontwerp

Tijdens het voortekenen van de wenkbrauwen wordt uitvoerig ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm, intensiteit en de kleur van het pigment. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid. Dit maakt het verschil tussen de standaard wenkbrauwvorm en de wenkbrauw met een specifieke vorm en kleur die precies past bij de botstructuur en de kleurstelling van jouw gezicht.

De aan te brengen correctie wordt eerst op de huid getekend met een wenkbrauwpotlood. Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen omdat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten. Om het meest esthetische eindresultaat te behalen, houden wij ons aan belangrijke guidelines die ervoor zorgen dat de wenkbrauw in de juiste verhouding tot het gezicht blijf

 • Het getekende resultaat dient natuurlijk te ogen qua vorm en qua kleur.
 • Het resultaat moet symmetrisch ogen.
 • De wenkbrauw dient op een anatomisch verantwoorde plek te zitten. Indien de klant een vorm wenst die sterk afwijst van wat anatomisch verantwoord is, kan de specialist besluiten de behandeling niet uit te voeren.
 • De aanzet mag niet mediaal ten opzichte van de binnen ooghoek en niet lateraal ten opzichte van de neusvleugel starten en het einde van de wenkbrauw mag niet mediaal ten opzichte van de buitenooghoek eindigen. 
 • Het verloop van de vorm dient van aanzet (breder) naar uiteinde (smaller) natuurlijk te verlopen en een optimaal effect te geven voor het oog.
 • Tot slot moet de klant duidelijk aangeven dat zij tevreden is met het getekende resultaat. Pas nadat het ontwerp is goedgekeurd, wordt het pigment in de huid gebracht.

Veelgestelde vragen

PMU (permanente make-up) blijft in tegenstelling tot tatoeages niet permanent in de huid. Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit maakt een tatoeage permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Na verloop van tijd groeit het pigment met de huid mee naar boven en verdwijnt de PMU gedeeltelijk. Door UV-licht, natuurlijke celvernieuwing, schuren en wrijving zal de pigmentatie geleidelijk na 2 tot 4 jaar geleidelijk en gelijkmatig vervagen. De houdbaarheid is afhankelijk van de toegepaste techniek en kan persoon en per huidtype verschillen. Over het algemeen geldt dat een dikke huid en/of een vet huidtype pigment eerder afstoot en een droge en/of dunne huid pigment langer vasthoudt. De houdbaarheid kan ook korter zijn als je snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een zeer lichte kleur laat toepassen, ooit eerder SPMU (semipermanente make-up) hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

 • Zeer vette huid: tot 6 maanden
 • Vette tot normale huid: 6 – 9 maanden
 • Normaal droge huid: 9 – 14 maanden

Om de lijnen strak en de pigmentatie vol te houden is het raadzaam de PMU elk jaar tot 1,5 jaar op te frissen door een touch up behandeling te ondergaan. Een touch up is enkel beschikbaar voor bestaande klanten en bestaat uit één behandeling.

Een Powder Brow behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Het gevoel is goed te verdragen en wordt vaak vergeleken met epileren. Het is aan te raden 1 uur voor de behandeling twee paracetamol (let op: geen aspirine) te nemen.

Emla verdovingscrème

Omdat onze behandelingen nagenoeg pijnloos zijn, is het niet nodig om een verdoving te gebruiken. Maar indien je wenst een verdoving te gebruiken is het mogelijk om voorafgaand aan de behandeling bij je huisarts een recept voor Emla crème te vragen. Deze crème wordt o.a. voorgeschreven bij jeuk of als verdoving bij kleine ingrepen zoals PMU. De werkzame stoffen in Emla crème zijn: lidocaïne en prilocaine.

Een zeer klein percentage van de bevolking is gevoelig voor plaatselijke verdoving van het amide-type. Deze mensen weten dit vaak doordat ze bij de tandarts op een verdoving hebben gereageerd. Indien je zonder problemen verdoofd kan worden bij de tandarts, dan kun je ook zonder problemen Emla crème gebruiken. Emla crème valt onder de ‘geneesmiddelen’. Een geneesmiddel mag alleen gebruikt worden door de persoon waar het geneesmiddel aan is voorgeschreven. De GG&GD oefent hier controle op uit in de PMU-, piercing-, en tattoo-studio’s. Bij deze controle moet de klant de verdoving kunnen tonen die bij de betreffende behandeling gebruikt is. Ook het doosje moet dus worden meegenomen door de klant naar de studio, hier staat namelijk je naam op en dit bewijst dat het door jou op recept verkregen is.

Emla gebruiksaanwijzing

Emla is het meest effectief als het op tijd wordt aangebracht.  Breng voor een optimale verdoving de crème minimaal 1 uur voor de behandeling dun op. Na een half uur herhaal je dit: de crème dun opbrengen over de crème die al op de huid zit. De huid kan iets wit of juist iets rood worden door de crème. Dit kan géén kwaad en zal na 1 à 2 uur weer verdwijnen. Je hoeft de crème niet onnodig in te wrijven, simpelweg opbrengen en laten intrekken is voldoende.

Na de behandeling is enige zwelling en roodheid normaal, evenals een droog aanvoelende huid met lichte jeuk tijdens het genezingsproces. Met de juiste verzorging duurt het 2 tot 3 weken tot de behandelde huid genezen is. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal. Het is belangrijk korstjes die aan de oppervlakte ontstaan niet te verwijderen maar deze te laten genezen en er vanzelf af te laten vallen. Wanneer de korst toch verwijderd wordt, vertraagt dit het gehele genezingsproces en kunnen ontstekingen ontstaan.

Heling van de huid

In de eerste 7 tot 10 dagen zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Het pigment verliest binnen een maand +/- 40% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten. Het achtergebleven pigment wordt ingekapseld, dit is het pigment dat zichtbaar blijft. Het is normaal om in de huid onder de korstjes roodheid te zien. De kleur van het pigment kan hierdoor aanvankelijk iets warmer ogen. De roodheid verdwijnt en er blijft een lichte versie over van de PMU die oorspronkelijk in de huid is geplaatst. Schrik hier niet van, het pigment is niet geheel verdwenen. Dit is het normale verloop van het helingsproces. De huid heeft tot 6 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Binnen 10 weken keert het pigment geleidelijk terug. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na deze periode het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn en heb je een juist beeld van hoe de uiteindelijke kleur eruit zal zien.

Nabehandeling

6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden en kan het pigment intenser worden gemaakt. De nabehandeling geeft minder pigmentafstoot, er zit namelijk al een basis in de huid.

Permanente make-up is veilig en niet schadelijk voor de huid, zelfs bij de ogen. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Om die reden dient voor aanvang van iedere behandeling het ‘informent consent formulier’ te worden ingevuld. Op deze manier kunnen we de medische achtergrond achterhalen en op een veilige en verantwoorde manier omgaan met eventuele contra-indicaties. Hieronder vindt je een aantal contra-indicaties waarbij we niet zullen behandelen.

 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs.
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.
 • Of een plek waar een laserwond nog niet genezen is.
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden PMU of tatoeage is gelaserd.
 • Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.
 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
 • Op een plek waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan.
 • Na een botoxbehandeling in het voorhoofdgebied: wacht 3 weken voordat je een pmu-behandeling ondergaat.
 • Na een ooglidcorrectie: wacht 3 maanden voordat je een pmu-behandeling ondergaat.
 • Na gebruik van Roaccutane: wacht 6 maanden voordat je een pmu-behandeling ondergaat.

PMU wordt afgeraden bij:

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Immuunstoornis
 • Chronische huidziekte
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Allergieën voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

Voorzorg

 • Scrub de avond voor de behandeling de wenkbrauwen met een milde scrub.
 • Slik een uur voor aanvang van de behandeling 2 paracetamol (let op: geen aspirine!)
 • Drink 24 uur voor de behandeling en op de dag zelf geen koffie of andere cafeïne houdende dranken.
 • Gebruik in de 48 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine, ibuprofen (paracetamol mag wel) of bloedverdunnende voedingssupplementen zoals Vitamine E.
 • Gebruik in de 2 dagen voorafgaand aan de behandeling geen bloedverdunnende medicijnen (indien je arts dit toestaat).
 • Gebruik in de 2 weken voorafgaand aan de behandeling geen fruit- of vitamine A zuur crèmes op de te behandelen huid.
 • Gebruik in de 4 weken voorafgaand aan de behandeling geen wenkbrauwverf.
 • Gebruik in de 6 maanden voorafgaand aan de behandeling geen wenkbrauwgroeiserum.
 • Na een botoxbehandeling in het voorhoofdgebied: wacht 3 weken.
 • Na een ooglidcorrectie: wacht 3 maanden.
 • Na gebruik van Roaccutane: wacht 6 maanden.
 • Bij het geven van borstvoeding: wacht tot je gestopt bent.
 • We adviseren om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen. De behandeling kan in deze periode als gevoeliger worden ervaren.

Nazorg

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi eindresultaat leiden. Volg daarom onderstaande instructies goed op.

 • Gebruik geen pleisters, verband of wondspray om de PMU mee af te dekken
 • Raak de PMU 7 dagen niet aan met je vingers of andere niet-steriele voorwerpen
 • Houd de PMU 7 dagen vrij van water, zeep, crème, lotion, alcohol en cosmetica
 • Voorkom 7 dagen intensief zweten tijdens het sporten
 • Maak 4 weken geen gebruik van de zonnebank, sauna of het zwembad
 • Laat korstjes en velletjes er vanzelf afvallen en trek of pulk hier niet aan
 • Koel naar behoefte maar houd de PMU wel droog en steriel

Dit kan enkel indien de oude PMU (permanente make-up) voldoende vervaagd is en bijna niet meer zichtbaar is. We vragen daarom vooraf een duidelijke, scherpe foto in helder daglicht ter beoordeling en om de mogelijkheden te bespreken. Indien de behandelde huid te verzadigd is, adviseren wij om eerst de oude PMU te verwijderen middels removal.

Nee, bij het zetten van Ombre Powder Brows gebruiken we pigmenten zonder ijzeroxides van het merk Swiss Color ®.

Swiss Color ® pigmenten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en hygiëne en worden gebruikt voor zowel cosmetische- als paramedische toepassingen.

Ongeacht bij welke PMU-studio je je behandeling laat uitvoeren, wanneer je kiest voor permanente make-up, dan is het belangrijk te kiezen voor een veilige en professionele PMU-studio en dat de behandeling zorgvuldig, hygiënisch en nauwkeurig wordt uitgevoerd door een betrouwbare specialist. Medische cosmetische permanente make-up is een relatief jong specialisme. Daarnaast is het vak PMU-specialist niet beschermd waardoor in feite iedereen na een korte cursus aan de slag kan gaan als PMU-specialist. Het aanbrengen van permanente make-up is een vak apart en daar is een kwalitatief hoogwaardige en erkende opleiding voor nodig.

De specialist, Romina, is opgeleid door SkinQuip, het officiële CKBRO geregistreerde opleidingsinstituut voor cosmetische- en medische micro-pigmentatie. SkinQuip is lid van de NEN normcommissie voor veilig tatoeëren, PMU en piercen. Deze commissie houdt zich bezig met de nieuwe Europese richtlijnen op dit gebied.

Kijk bij het maken van een keuze voor de juiste PMU-studio niet alleen naar een mooi vormgegeven website maar controleer ook of het opleidingsinstituut kwalitatief goede opleidingen aanbiedt.

De juiste basis van elke PMU behandeling zijn de pigmenten. De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die de chemische en microbiologische contaminatie van tatoeagekleurstoffen onderzoekt. In het Warenwetbesluit tatoeagekleurstoffen1 zijn de eisen opgenomen waaraan kleurstoffen voor Permanente Make-Up (PMU) moeten voldoen.

Naast chemische en microbiologische eisen is in het Warenwetbesluit aangegeven welke informatie er op het etiket moet worden vermeld. Aanvullend zijn er regels gesteld voor maximaal toelaatbare verontreinigingen in tatoeagekleurstoffen, zoals maximale concentraties voor bepaalde elementen en verbindingen, zoals metalen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s). Dit zijn stoffen die in het lichaam omgezet kunnen worden tot kankerverwekkende stoffen.

Pigmenten die giftige ingrediënten bevatten, allergische reacties kunnen veroorzaken of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Helaas voldoen nog niet alle pigmenten in Nederland aan de kwaliteitseisen die de NVWA stelt. Een van de verboden stoffen die in nog veel pigmenten te vinden is, zijn ijzeroxides. Onder een MRIscan of CTscan kunnen hierdoor brandwonden ontstaan. Bovendien kleuren pigmenten die ijzeroxides bevatten na verloop van tijd vaak rood op.

Veilige pigmenten SWISS COLOR®

Swiss Color ® pigmenten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en hygiëne en worden gebruikt voor zowel cosmetische- als paramedische toepassingen. De kwaliteit van de grondstoffen in de pigmenten wordt doorlopend getest door onafhankelijke geaccrediteerde laboratoria. De pigmenten worden van het begin tot het einde van de productie gedocumenteerd en alle ingrediënten zijn terug te vinden in de INCI lijst. Deze pigmenten hebben de optimale korrelgrootte en hebben een zeer hoge pigmentdichtheid. Hierdoor gaan de pigmenten langer mee in de huid. Ieder pigment is voorzien van een INCI-lijst en is GGD-gekeurd.

SWISS COLOR® PIGMENTEN ZIJN:

 • Vegan friendly
 • Vrij van allergenen
 • Vrij van PAA’s en PAK’s
 • Vrij van zware metalen, ijzeroxides en geurstoffen
 • Kleurstabiel en vervagen geleidelijk en gelijkmatig

Powder brows worden gezet met ZWITSERSE PRECISIE APPARATUUR, Medisch goedgekeurd Swiss Color®-apparatuur en procedures. Dit Zwitserse merk wordt in meer dan 65 landen verkocht en staat wereldwijd bekend om hun superieure kwaliteit, veiligheid, intense research en precisie. De apparatuur wordt geproduceerd van de hoogste kwaliteit materialen en is speciaal ontwikkeld voor diverse pigmentatietoepassingen op cosmetisch en medisch gebied. De pigmenten worden middels een steriele naaldmodule met 50 tot 150 minuscule naaldpuncties per seconde in de bovenste huidlaag gebracht.

Bij iedere Powder brow wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. In Nederland moet een PMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Dankzij een rubberen ring bij de overgang naar de bevestiging met de pen is geplaatst, kan het pigment niet terug lopen in de pen. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere voorkomen en is de apparatuur veilig en hygiënisch te gebruiken op iedere klant.